Spennende produkter: FlightLink.

Jeg hadde en særdeles interessant flytur mellom Charlotte og San Francisco med USAir. Hver passasjer (også turistklasse der jeg satt) hadde foran seg en LCD-skjerm som med jevne mellomrom reklamerte for de elektroniske tjenestene som ble tilbudt fra flysetet. Den promoterte først muligheten for å ringe til inn/ut-land fra et utdragbart håndsett. Håndsettet hadde innebygd mikrofon, høyttaler og kortleser. Samtaletakstene var relativt flate: $2 for innland og $4 for utland.

I tillegg til telefoni tilbød systemet en rekke andre tjenester, og det var disse som gjorde turen min interessant. En kunne lese nyheter, sende faks, koble PC'en til det innebygde modemet, bestille blomster etc. Felles for alle tjenestene var at de kostet penger. Det så likevel ikke ut til å stoppe brukerne som tydeligvis fant nyttig informasjon samtidig som de kortet reisetiden.

For $3 kunne man f.eks uhemmet spille dataspill mens man krysset kontinentet. Tetris var det mest populære spillet, og min sidemann ble meget ivrig. Jeg kunne ikke få overtalt ham til å slippe meg fram til midtgangen, og det som reddet meg fra en pinlig situasjon var at jeg viste ham pauseknappen i spillet.

Dessverre kunne man ikke interagere med andre flyreisende. Men kunne sksempelvis ikke spille dataspill med/mot sidemannen eller sende meldinger til personen på tredje rad.

Anvendelsene som ble tilbudt gjennom FlightLink har en også behov for utenfor flykroppen. Dersom elektroniske nyheter kan nå en DC9, burde de også være tilgjengelige i min stue og mitt kontor.